Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om SuaVida, vores spisestøtte og andre ydelser.

Hvem er Suavida, og hvad tilbyder I?

Hos Suavida skræddersyer vi tilbuddet efter behov. Vi tilbyder spisestøtte i hjemmet, vi har et rehabiliterende tilbud i vores dejlige rammer i Køge centrum og så har vi andre forebyggende og individuelle indsatser til både børn, unge og voksne.
Vi sammensætter et fast team omkring klienten. Vores personale er højtspecialiserede i spiseforstyrrelser, men har også indgående erfaring med komorbide diagnoser, særligt ADHD, autisme og personlighedsforstyrrelser.

Hvordan foregår et spisestøtteforløb hos jer?

Spisestøtte kan være en forlængelse af den hjælp, man kender fra psykiatrien. Hos Suavida består vores forløb typisk af fire faser:

1. Relationsopbyggende fase – Her skaber vi tillid og tryghed.

2. Stabiliserende fase – Vi arbejder med faste rammer og støtter i at få en mere stabil hverdag.

3. Inddragende fase – Hvad angår spisningen kan klienten her arbejde på at få ansvaret tilbage og ønske at arbejde med kost og måltider på en anden mere fleksibel måde.

4. Tilbage til hverdagen – Her vil vi lige så stille slippe taget - fordi der er noget andet meningsfuldt der er begyndt at få lov at få plads. Klienten vil på nuværende tidspunkt kunne spise selvstændigt, eller have et netværk, hvor det giver mening at de overtager støtten.
(Dette kan være skole, uddannelse, forældre el. andet).

For mange er det afgørende at modtage spisestøtte i hjemmet eller uden for psykiatrien, så de ikke ender i en ny indlæggelse.

Hvordan bliver man henvist til Suavida, og hvem betaler?

Det er altid kommunen, der betaler for spisestøtteforløbet, samt vores rehabiliterende tilbud.
SuaVida bliver kontaktet af kommunen, som har et barn, en ung eller voksen som kunne have gavn af et forløb hos os. Vi har et rigtig godt samarbejde med psykiatri og kommuner.
Vi har også mennesker der henvender sig privat, som kan få skræddersyet et forløb. Dette kan eksempelvis være samtaler, familiebehandling, kostvejledning, yoga og andre forebyggende indsatser.

Hvordan inddrager I forældre og pårørende i forløbet?

Vi ser forældre, som en del af behandlingen og derfor inddrager vi forældrene så vidt muligt.
Helt lavpraktisk står forældrene for madlavningen (når det er børn under 18 år)
vi anbefaler altid, at forældrene er en aktiv del af processen, hvis det giver mening for den unges situation.
Nogle familier har brug for at blive aflastet helt i spisesituationer for en periode og andre har brug for at blive klædt på til at varetage opgaven med spisestøtte.
Vi kommer også på skoler, uddannelser, jobs og spiser med klienten - eller guider en eventuel kontaktperson på stedet i, at varetage opgaven.

Familiebehandling indgår altid i større eller mindre grad hos børn under 18 år.

Hvad gør Suavida anderledes end andre tilbud på området?

Individuel tilpasning: Vi tror ikke på faste “pakkeforløb” og skræddersyr altid en løsning efter den enkeltes behov.

• Samme kontaktpersoner: De samme behandlere eller kontaktpersoner følger den unge gennem hele forløbet for at sikre tryghed.

• Helhedsorienteret tilgang: Vi har blik for hele dig - dvs. din familie, dit miljø, og alt det meningsfulde omkring dig. Derfor inddrager vi også det i din behandling og støtte.

• Langsigtet rehabilitering: at "komme sig" med udgangspunkt i hvad der er et meningsfuldt liv for den enkelte er det vi tror på virker - også langsigtet. Derfor bruger vi tid på at gå på opdagelse i hvad det så er...

Har du stadig et spørgsmål?